Wie een huis koopt, moet daarna ook nog tal van zaken regelen. Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen, is een goede woonverzekering. Het goede nieuws is dat het helemaal niet veel werk hoeft te zijn om een woonverzekering af te sluiten. Je moet alleen even weten wat je precies nodig hebt en wat door iedere verzekering gedekt wordt. Dat is precies wat wij je in dit artikel zullen uitleggen. Lees daarom onderstaande informatie even goed door en je weet binnen een paar minuten welke polissen je moet afsluiten om heel veel risico’s uit je leven te bannen.

De inboedelverzekering als basis

Welke woonverzekeringen je nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Ongeacht wat die situatie is; je moet altijd je inboedel verzekeren. Je spullen lijken misschien niet heel veel waard, met een verzekering voorkom je dat wanneer zij allemaal in een keer beschadigd raken, je zonder ze komt te zitten. Heb je namelijk schade, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die je een bedrag kan uitkeren dat je kunt gebruiken om weer nieuwe spullen te kopen of om de beschadigde spullen te laten repareren. Zo voorkom je dat jij je spaargeld hoeft aan te wenden om deze schade te herstellen, je kunt je geld tenslotte wel voor betere dingen gebruiken. Wist je dat je met een inboedelverzekering ook beschermd bent tegen moderne schadeposten zoals die die voortkomen uit cybercrime? Dit is een vorm van criminele activiteit die steeds vaker voorkomt en waar je heel snel het slachtoffer van wordt. Met een inboedelverzekering blijven de risico’s echter beperkt en wij raden je daarom ook sterk aan om deze polis af te sluiten. Het is de maandelijkse premie namelijk meer dan waard.

Je woning zelf verzekeren

Als je een huis gekocht hebt, moet je nog een tweede woonverzekering afsluiten, namelijk de opstalverzekering. De opstalverzekering voor jou is bedoeld om schade die aan de woning zelf ontstaan is, te dekken. Daardoor is deze verzekering misschien nog wel belangrijker dan de inboedelverzekering omdat de kosten van schadereparaties aan je woning heel snel de pan kunnen uitrijzen. Omdat je vaak niet in een beschadigd huis kunt leven, is het daarom van het grootste belang om een goede opstalverzekering af te sluiten. Ook deze polis komt weer met meer dekking dan je misschien had verwacht. Heb jij bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak liggen? Dan zijn ook deze gedekt door je opstalverzekering. Raken je panelen beschadigd, dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekering om de onkosten uit te laten keren.

Meer verzekeringen betekent meer korting

Misschien denk je: leuk, al die verzekeringen, maar wat gaat mij dat wel niet allemaal kosten? Het antwoord is: hoe meer je kiest, hoe minder je betaalt. Veel verzekeringsmaatschappijen hanteren namelijk pakketkorting. Hoe meer polissen je bij een en dezelfde partij afsluit, hoe meer korting je kunt pakken. Zo sluit je dus steeds meer risico’s uit en je zult merken dat dat volop gemoedsrust oplevert.